W sobotę 8 października, w malowniczej otulinie zespołu pałacowego w Gałowie, odbył się Eko Hubertus 2022. Podobnie jak w zeszłym roku wydarzenie było współorganizowane z IG Fundacją. Już od godziny 12 na wszystkich odwiedzających czekały takie atrakcje jak:
- stanowiska rękodzielnicze
- stanowiska lokalnych producentów m.in miodów, kosmetyków, alkoholi
- wystawa zdjęć przyrodniczych Pawła Budzika „Kto rano wstaje”
- licytacja zdjęć autorstwa Adriana Greli na rzecz IG Fundacji
- pyszna kuchnia myśliwska przygotowana przez restaurację „Lizawka” z Poznania
- pieczony dzik rozdawany przez KŁ PIĘTNASTKA z Wrocławia
- stanowisko sokolnicze przygotowane przez PEREGRINUS
- warsztaty przyrodnicze dla dzieci przygotowane przez Komisję Edukacji i Promocji przy ZO PZŁ we Wrocławiu
- stanowisko łucznicze przygotowane przez Polskie Stowarzyszenie Łucznictwa Myśliwskiego
- pokaz psów myśliwskich i ich pracy przygotowany przez Komisję Kynologiczną przy Zarządzie Okręgowym PZŁ we Wrocławiu
- pokaz sygnałów myśliwskich granych przez Zespół Sygnalistów Myśliwskich TRYTON
- pokaz wabienia jeleni zaprezentowany przez Kol. Dariusza Rzepkę z KŁ PIĘTNASTKA z Wrocławia
- pokaz kulinarny – dzikie gotowanie Arci Mastera i restauracji „Lizawka”, podczas którego od początku do końca pokazano przygotowanie białej kiełbasy z dzika i jelenia (oczywiście z degustacją)
- koncert zespołu młodzieżowego THE OUTSIDERS
Na wydarzeniu pojawiły się rodziny z dziećmi. Pogoda dopisała. To był super dzień!
GALERIA: