W sobotę 8 października, w malowniczej otulinie zespołu pałacowego w Gałowie, odbył się Eko Hubertus 2022. Podobnie jak w zeszłym roku wydarzenie było współorganizowane z IG Fundacją. Już od godziny 12 na wszystkich odwiedzających czekały takie atrakcje jak:

  • stanowiska rękodzielnicze
  • stanowiska lokalnych producentów m.in miodów, kosmetyków, alkoholi
  • wystawa zdjęć przyrodniczych Pawła Budzika „Kto rano wstaje”
  • licytacja zdjęć autorstwa Adriana Greli na rzecz IG Fundacji
  • pyszna kuchnia myśliwska przygotowana przez restaurację „Lizawka” z Poznania
  • pieczony dzik rozdawany przez KŁ PIĘTNASTKA z Wrocławia
  • stanowisko sokolnicze przygotowane przez PEREGRINUS
  • warsztaty przyrodnicze dla dzieci przygotowane przez Komisję Edukacji i Promocji przy ZO PZŁ we Wrocławiu
  • stanowisko łucznicze przygotowane przez Polskie Stowarzyszenie Łucznictwa Myśliwskiego
  • pokaz psów myśliwskich i ich pracy przygotowany przez Komisję Kynologiczną przy Zarządzie Okręgowym PZŁ we Wrocławiu
  • pokaz sygnałów myśliwskich granych przez Zespół Sygnalistów Myśliwskich TRYTON
  • pokaz wabienia jeleni zaprezentowany przez Kol. Dariusza Rzepkę z KŁ PIĘTNASTKA z Wrocławia
  • pokaz kulinarny – dzikie gotowanie Arci Mastera i restauracji „Lizawka”, podczas którego od początku do końca pokazano przygotowanie białej kiełbasy z dzika i jelenia (oczywiście z degustacją)
  • koncert zespołu młodzieżowego THE OUTSIDERS

 

Na wydarzeniu pojawiły się rodziny z dziećmi. Pogoda dopisała. To był super dzień!

GALERIA:

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱